Buffel over zijn ex-club Rangers: Daarvan moet Union profiteren

Buffel over zijn ex-club Rangers: "Daarvan moet Union profiteren"

02-08-2022 12:00 Laatste update: 13:05

Union Saint-Gilloise staat voor de eerste van twee voorrondewedstrijden tegen FC Rangers, de ex-club van Thomas Buffel. De oud-speler van Cercle Brugge, KRC Genk en SV Zulte Waregem nam in Het Nieuwsblad de Europese tegenstander van Union onder de loep.

Buffel zal vanavond aanwezig zijn in het King Power at Den Dreef-stadion in Leuven, zo wist Het Nieuwsblad. Buffel volgt Rangers nog steeds p de boet en wees erop dat de individuele kwaliteit bij Rangers veel hoger ligt dan bij Union. Hij haalde Rabbi Matondo (ex-Cercle Brugge) aan als voorbeeld om de individuele klasse van Rangers te benadrukken. 

Niet enkel individueel maar ook collectief zijn de Schotten sterk volgens Buffel. Zo zou de ploeg van Giovanni van Bronckhorst kunnen varriëren tussen twee speelstijlen. Enerzijds wil Rangers aanvallend en verzorgd voetbal brengen, maar als dat niet lukt kiezen de Schotten voor voetbal op z'n Engels: vol passie en strijd, zo wist Buffel.

De ex-Rode Duivel wees ook nog op twee factoren die in het voordeel van Union kunnen spelen. Centraal achterin zag Rangers Calvin Bassey vertrekken naar Ajax en die wordt vanavond waarschijnlijk vervangen door James Sands, "maar hij maar hij is op zijn best op het middenveld. Daar moet Union van profiteren", zo zei Buffel.
“In de terugwedstrijd zal Union sowieso kansen krijgen. De geweldige sfeer op Ibrox is meestal een troef, maar het kan ook averechts werken voor Rangers. De fans verplichten Rangers om vooruit te voetballen. Dan kan Union één van zijn troeven benutten: loeren op de omschakeling", zo analyseerde Buffel.