Vandenbempt ziet het niet hopeloos in voor Union: Toen uitgeschakeld door Malmö

Vandenbempt ziet het niet hopeloos in voor Union: "Toen uitgeschakeld door Malmö"

02-08-2022 10:13

Union Saint-Gilloise kruipt straks weer in haar favoriete rol van underdog. In de derde voorronde van de Champions League is uitdager Glasgow Rangers op papier de uitgesproken kanshebber. Peter Vandenbempt beaamt die krachtenverhouding, maar ziet tegelijk tekenen van hoop voor Union.

In prinicipe kan Union niet zo erg veel aanspraak maken op een plekje in de play-offs van de Champions League, de volgende fase van het kwalificatietoernooi, denkt Vandenbempt. Alleen al het verschil in Europese ervaring tussen beide elftallen spreekt boekdelen. "Anderzijds, vorig jaar werd Rangers wel uitgeschakeld in dezelfde voorronde van de Champions League door Malmö, door 2 keer te verliezen", tapt Vandenbempt in De Tribune wat moed voor Union uit de campagne van de Schotten tijdens de vorige zomer.

Hoewel de Rangers in mei zouden doorstoten tot de finale van de Europa League (waarin het na strafschoppen verloor van Eintracht Frankfurt), verliep ook de aanvang van dat toernooi niet van een leien dakje. "Een ronde later kon het zich plaatsen voor de groepsfase van de Europa League, maar wel slechts met een magere 1-0 tegen een ploeg uit Armenië", herinnert Vandenbempt zich.

Om een lang verhaal kort te maken: in voetbal is alles mogelijk, zeker in de Europese voorrondes. "Het zou dus zomaar eens kunnen dat Rangers zo vroeg in de competitie nog niet op volle sterkte is. Hiermee enkele woorden van hoop voor Union", besluit de journalist. Deze dinsdagavond staat de heenwedstrijd tussen Union en Rangers op het programma, aan Den Dreef in Leuven. Volgend week volgt dan de terugpartij op Ibrox.