Ik weet niet of dit een rechtstreekse boodschap van Vanaken aan Hoefkens was

"Ik weet niet of dit een rechtstreekse boodschap van Vanaken aan Hoefkens was"

2 augustus - 09:59
48

Ook twee dagen na de feiten blijft de wanprestatie van Club Brugge op het veld van KAS Eupen nazinderen. De regerende landskampioen kreeg hoegenaamd geen poot aan de grond aan de Kehrweg, werd overklast op het vlak van gretigheid en ging dan ook kansloos de boot in: 2-1. Ook voor Francky Van der Elst was het even knipperen met de ogen.

"Dit was niets, zelden gezien van Club", opent het Brugse boegbeeld scherp in gesprek met Het Nieuwsblad. Vervolgens probeert hij op te sommen waar het Club aan ontbrak. "Geen beweging, slecht in de combinatie, het uitvoetballen kwam er niet uit en er lag heel veel ruimte tussen de lijnen." Het was dan ook een verdiende zege voor Eupen, benadrukt Van der Elst, al had hij de week voordien nog getwijfeld aan De Panda's na de 3-1-nederlaag bij Sporting Charleroi.

Dat er iets suddert binnen de Brugse spelersgroep, lijkt nu al duidelijk. Hans Vanaken was na afloop van de partij in Eupen meteen bijzonder streng. De tweevoudige Gouden Schoen sprak over 'een gebrek aan lijn in het spel'. Was dat een vroege sneer naar Carl Hoefkens? "Lijn in de ploeg moet inderdaad door de trainersstaf gebracht worden. Maar ik weet niet of dit een rechtstreekse boodschap naar Hoefkens was", blaast Van der Elst warm noch koud.

Hoe dan ook gaat de rol van hoofdtrainer bij Club Brugge uiteraard gepaard met hoge druk en verwachtingen, zeker gezien de recente successen van Blauw-Zwart. "Er is nog geen enkele reden om hem in vraag te stellen", benadrukt Van der Elst over de positie van Hoefkens. "Maar je weet hoe het gaat. Als het bij een topclub niet goed gaat, zal er op de lange duur toch naar de trainer worden gewezen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie