Niet alles loopt fout met VAR en arbitrage, bewijst De Bleeckere: Terecht rood

Niet alles loopt fout met VAR en arbitrage, bewijst De Bleeckere: "Terecht rood"

02-08-2022 09:12
8

We zijn nog maar twee speeldagen ver in de Jupiler Pro League, maar de scheidsrechters en de VAR liggen (naar slechte gewoonte) alweer met de regelmaat van de klok zwaar onder vuur. Toch is het niet allemaal kommer en kwel, benadrukt baas Frank De Bleeckere. Zo greep de VAR correct in bij KV Oostende - KV Mechelen (2-1). 

KVO voetbalde zich afgelopen zaterdag naar haar eerste driepunter van het nieuwe seizoen, al moest het het slot van haar partij met Malinwa wel afwerken met tien man. Alessandro Albanese kreeg namelijk een rode kaart onder de neus geduwd na een charge op het been van Nikola Storm, weliswaar pas na een VAR-interventie. Die was volledig terecht, aldus het Referee Department.

Bij monde van De Bleeckere wordt uitgelegd dat de ingreep van Albanese de fysieke integriteit van Storm in gevaar bracht. Daarop moet volgens het reglement altijd een rode kaart volgen. In eerste instantie beantwoordde hoofdscheidsrechter Wim Smet niet aan die verwachting, maar de VAR wees hem vervolgens op zijn plichten. Puntje erbij voor de videoref, met andere woorden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie