De Ketelaere wordt recorddeal voor Club, achtste vertrekker met dubbele cijfers

De Ketelaere wordt recorddeal voor Club, achtste vertrekker met dubbele cijfers

02-08-2022 09:00 Laatste update: 02-08-2022 09:00
28

Club Brugge staat op het punt om haar uitgaande transferrecord te verbreken. Als Charles De Ketelaere deze dinsdag slaagt voor zijn medische proeven bij AC Milan, worden de laatste punten en komma's ingevuld op zijn contract en vangt de Belgische kampioen een bedrag dat richting de 35 miljoen euro gaat. Daarmee kroont CDK zich ruimschoots tot duurste vogel ooit bij Club.

Na lange en intensieve onderhandelingen hebben Club Brugge en AC Milan enkele dagen terug een definitieve overeenkomst gevonden. Naar verluidt ontvangt Blauw-Zwart zo'n 32 miljoen meteen en komt daar via een bonussysteem nog eens minstens drie miljoen bovenop. Bovendien zou het ook een doorverkooppercentage van 12,5 procent afgedwongen hebben. Nooit eerder rondde Club zo'n lucratieve onderhandeling af.

Het vorige record bij de Bruggelingen stond op naam van Wesley Moraes. Na zijn boerenseizoen 2018-2019 besloot Aston Villa de Braziliaanse spits uit Jan Breydel te komen wegplukken voor 25 miljoen euro. Een hoogvlieger werd die transfer overigens niet. Na veel blessureleed dook Wesley vorig seizoen zelfs even terug op bij Club, al vond hij er zijn vertrouwde niveau niet terug. De komende maanden probeert de targetman zijn loopbaan weer op het juiste spoor te krijgen bij Levante UD, in de Segunda Division.

Wesley is overigens niet de enige Brugse topverkoop die nadien van zijn pluimen liet. Ook jongens als José Izquierdo en Anthony Limbombe konden de hoge verwachtingen bij hun nieuwe werkgever niet volledig waarmaken. Het heeft Club er niet van weerhouden om zwaar op hen te cashen. De top-tien van duurste vogels uit de clubgeschiedenis oogt overigens bijzonder recent, niet zo toevallig gezien de huidige hoogconjunctuur op sportief vlak.

(Toekomstige) top-tien duurste uitgaande transfers van Club Brugge:
1) Charles De Ketelaere (AC Milan): 35 miljoen euro
2) Wesley Moraes (Aston Villa): 25 miljoen
3) Odilon Kossounou (Bayer Leverkusen): 23 miljoen
4) Krépin Diatta (AS Monaco): 16,7 miljoen
5) Arnaut Danjuma (Bournemouth FC): 16,48 miljoen
6) José Izquierdo (Brighton & Hove Albion): 14,5 miljoen
7) Marvelous Nakamba (Aston Villa): 12 miljoen
8) Carlos Bacca (Sevilla FC): 10 miljoen
9) Loïs Openda (RC Lens): 9,8 miljoen
10) Anthony Limbombe (FC Nantes): 8,25 miljoen

De cijfers spreken voor zich: zeven van de tien meest winstgevende transfers van Club Brugge vonden plaats tijdens de voorbije drie jaar. Alleen op die manier al haalden Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe een slordige 140 miljoen euro op. Tegelijk wordt De Ketelaere pas de achtste deal met dubbele cijfers voor Club. Als zijn transfer definitief aangekondigd wordt, verliest Obbi Oulare overigens zijn plekje in de top-tien. In de zomer van 2015 legde Watford FC 7,5 miljoen voor hem op tafel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie