'FC Barcelona-talent Puig bereikt persoonlijk akkoord met club uit MLS'

'FC Barcelona-talent Puig bereikt persoonlijk akkoord met club uit MLS'

02-08-2022 07:20
1

Riqui Puig, eerder genoemd bij Antwerp, is persoonlijk akkoord met LA Galaxy, meldt AS. De 22-jarige Spanjaard zou voor een seizoen op huurbasis overkomen van FC Barcelona

Er zit wel haast bij de deal tussen Barcelona en LA Galaxy, aangezien in Amerika maar tot 4 augustus spelers mogen worden ingeschreven. Puig heeft van Xavi te horen gekregen dat hij dit seizoen niet op veel speeltijd hoeft te rekenen en mag daardoor op huurbasis vertrekken. Barcelona mikt erop om het contract tot 2023 lopende contract van de Spanjaard open te breken en met een jaar te verlengen, waarna Puig voor dit seizoen verhuurd mag worden.

Het contact tussen LA Galaxy en Barcelona zou zijn blijven bestaan nadat de Amerikanen eerder dit jaar Sergi Roberto wilden overnemen. Sindsdien zijn de twee clubs contact blijven houden over spelers die in Camp Nou niet veel speeltijd zullen krijgen, maar wel een mooie toevoeging zouden kunnen zijn voor de MLS.

LA Galaxy is nog niet bezig aan een droomseizoen in de MLS. De competitie in Amerika is inmiddels 23 wedstrijden onderweg en de club uit Los Angeles staat op de achtste plaats op de ranglijst. Víctor Vázquez speelt op dit moment voor LA Galaxy, maar genoot zijn jeugdopleiding bij Barcelona. De Spanjaard zou positieve gesprekken hebben gevoerd met Puig over een tijdelijke overstap naar Amerika.