Geen bedelbordjes meer bij Ajax: verbod in de Johan Cruijff Arena

Geen bedelbordjes meer bij Ajax: verbod in de Johan Cruijff Arena

1 augustus - 22:31
4

Vanaf nu mogen supporters van Ajax geen 'bedelbordjes' meer meenemen naar wedstrijden in de Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers hebben besloten om in te grijpen, weet Ajax Life.

De supportersvereniging van Ajax heeft navraag gedaan naar de bedelborden. Daarop verzoeken supporters aan spelers om hun shirt weg te geven of een handtekening te zetten. In de Arena bestond er de laatste tijd echter een 'wildgroei' aan bedelborden, waarop Ajax heeft besloten om de grens te trekken: ze zijn niet langer toegestaan.

Er is daarnaast nog een tweede reden voor het verbod: de borden zijn vaak van papier of karton, waardoor ze brandgevoelig zijn. Ajax begrijpt dat het besluit voor teleurstelling zorgt onder (jonge) fans, maar de club ziet zich volgens de supportersvereniging 'genoodzaakt' om de grens te trekken.

Bij de strijd om de Johan Cruijff Schaal was het verbod al van kracht, waardoor veel bedelbordjes bij de poorten werden afgenomen en in de prullenbak belandden. Over twee weken staat het volgende thuisduel van de landskampioen op de planning, als FC Groningen de tegenstander is.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie