VP 11: KRC Genk heeft nieuw goudhaantje, Ilic is de puntenpakker

VP 11: KRC Genk heeft nieuw goudhaantje, Ilic is de puntenpakker

01-08-2022 16:00 Laatste update: 22:45

We zitten inmiddels al twee speeldagen ver in de competitie. Op Speeldag 2 leerde KRC Genk een nieuw goudhaantje kennen en zagen we stunts in Eupen en Brugge.

Ilic puntenpakker
Bij KV Kortrijk had doelman Marko Ilic een stevig aandeel in de zege. Hij hield het hoofd koel, koos de juiste hoek en stopte de penalty van Elisor. Een cruciaal moment, want KV Kortrijk won uiteindelijk nog met 0-1 van Seraing.

Torres geeft de doodsteek
Bij OHL kunnen we eigenlijk alle verdedigers kiezen, maar we gaan voor Ewoud Pletinckx. Hij communiceert achterin het meest en pakte nog geen enkele tegengoal. Ook Antwerp slikte nog geen enkele goal en heeft met Toby Alderweireld een mooie versterking beet. 

Bij Eupen pakte Gary Magnée wel een rode kaart, maar voor hij ging douchen had hij al de score geopend. Bij Cercle Brugge hadden we een kennismaking met Louis Torres. De technisch gave linksachter kwam vaak mee naar voor en maakte het enige doelpunt tegen Anderlecht.

Hij is niet de grootste naam bij Antwerp, maar in de marge zet Alhassan Yusuf grote stappen. Als controlerende middenvelder eist hij de bal meer en meer op en drukt hij zijn stempel. Ook Nick Bätzner van KV Oostende zetten we graag in ons team. Spelinzicht, kracht én technische verfijning, de middenvelder heeft het allemaal.

KRC Genk verloor met Junya Ito een echte assistkoning, maar ook Bilal El Khannous kan een aardig stukje passen. Zijn debuut bij KRC Genk deed heel wat fans op de banken staan. 

Cuypers als stormram
Bij KAA Gent past Hugo Cuypers meteen in de ploeg. Hij loopt in elk hoekje en werkte ook nog eens beheerst af. Helaas voor hem leverde het geen zege op.

Bij KV Oostende kon David Atanga vorig seizoen niet scoren, maar nu lukte het zowaar twee keer in één wedstrijd. Dat laatste geldt ook voor Cyriel Dessers, al had hij wel wat geluk dat zijn strafschop hernomen mocht worden.