Antwerp, KAA Gent en Anderlecht kennen hun mogelijke tegenstanders

Antwerp, KAA Gent en Anderlecht kennen hun mogelijke tegenstanders

01-08-2022 14:16 Laatste update: 14:21
18

De derde voorronde van de Europa League en Conference League moet nog gespeeld worden, maar dinsdag wordt er al geloot voor de laatste ronde. Daarin werd voor alle teams al een selectie gemaakt. 

Anderlecht moet nog voorbij Paide Linnameeskond uit Estland, maar als dat lukt zou West Ham United uit de pot kunnen komen in de laatste ronde. Verder kan het de winnaars van de duels AZ-Dundee, Young Boys-KuPS Kuopio en FK Molde-Kisvarda FC loten. Tot slot is ook de verliezer van het Europa League-duel Fenerbahçe-FC Slovacko een mogelijkheid. 

Voor Antwerp zijn er iets minder mogelijkheden. Daar gaat het om Fiorentina en de winnaars van de duels Brondby-Basel, Breidablik-Basaksehir of APOEL-Kyzylzhar. Voor Antwerp is er geen team uit de Europa League mogelijk. Eerst moet het natuurlijk wel winnen tegen Lillestorm uit Noorwegen. 

KAA Gent, voorlopig onze enige deelnemer in die Europa League, kan nog uitkomen tegen een resem clubs. Het gaat dan om de winnaars van Slovan-Olympiakos Piraeus, Helsinki-NK Maribor, F91 Dudelange-Malmö FF, FC Zürich-Linfield Belfast, FK Shkupi-Shamrock Rovers, AEK Larnaca-Partizan Belgrado én Slovácko-Fenerbahçe.