Rangers en Van Bronckhorst bekijken Union SG: 'Ze verdienen groepsfase'

Rangers en Van Bronckhorst bekijken Union SG: 'Ze verdienen groepsfase'

1 augustus - 13:45 Laatste update: 13:47
7

Union SG neemt het in de voorronde van de Champions League op tegen het Schotse Rangers. Tegenover Het Laatste Nieuws laat Rangers-coach Giovanni Van Bronckhorst zich uit over de vicekampioen.

Van Bronckhorst heeft veel respect voor Union SG. “Ik heb Union vorig seizoen ook al aan het werk gezien. Union heeft een sprookjesjaar beleefd, om de stijgen naar de hoofdklasse en dan meteen mee te strijden om de titel. Dat is een geweldig verhaal. Op het einde kwam Union net te kort en was Club Brugge kampioen, maar het is fantastisch voor Union dat ze in de titelrunning waren.”

Vooral de speelstijl trekt de Nederlandse coach aan. “Ik heb dus veel respect voor de spelers en hun coach (Karel Geraerts, red), die als assistent van vorig seizoen nu overnam. Ik herken een duidelijke spelstijl bij Union. In Europa zal de naam van Union nog niet zo vertrouwd in de oren klinken, maar als je ziet hoe Union speel, verdienen ze om mee te dingen naar de groepsfase van de Champions League.”

Van Bronckhorst weet dat het niet cadeau zal gegeven worden. “We bereiden deze match ernstig voor. Natuurlijk zijn Rangers meer bekend - wij speelden de Europa Leaguefinale - maar we zullen het beste van onszelf moeten geven om te winnen.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie