Vandereycken: Ik heb mij echt gestoord aan de houding van Van Driessche

Vandereycken: "Ik heb mij echt gestoord aan de houding van Van Driessche"

01-08-2022 11:15
12

KRC Genk voegde tegen Standard Luik voor het eerst drie punten toe aan haar seizoenstotaal (3-1). De Limburgers speelden behoorlijk goed, maar na afloop had René Vandereycken vooral aandacht voor het optreden van Bram Van Driessche. Hij verwijt de scheidsrechter arrogantie.

Volgens de oud-bondscoach moet Van Driessche dringend eens in de spiegel kijken. "De scheidsrechter heeft dit keer dan wel geen invloed gehad op het eindresultaat van de wedstrijd, maar toch heb ik me geërgerd", verklaart Vandereycken bij Het Belang van Limburg. "Bryan Heynen moest twee keer een tweede gele kaart krijgen na een duel, maar Bram Van Driessche greep niet in. De regels zijn nochtans duidelijk."

Vandereycken zag vooral een gebrek aan consistentie bij de beslissingen van de arbitrage. Zo was er geel voor Maarten Vandevoordt voor tijdrekken, maar kregen spelers die een bal wegtrapten na een fluitsignaal of een tegenaanval afbraken, géén straf. "Waarom heb je eigenlijk nog een reglement als je het maar te pas en te onpas toepast?"

Los van zijn scheidsrechterlijke beslissingen stoorde Van Driessche vooral vanwege zijn 'arrogante houding', aldus Vandereycken. "Een scheidsrechter mag best autoritair en streng zijn, maar Van Driessche overdrijft. Als je kijkt hoe hij rondloopt, begin ik stilaan te denken dat hij de strijd probeert aan te gaan met Lawrence Visser. Ze strijden om de titel van meest arrogante scheidsrechter. Ik heb mij echt gestoord aan zijn houding", luidt zijn vernietigende oordeel.