Vanaken zet boel op scherp: Er moet lijn komen, we deden maar lukraak wat dingen

Vanaken zet boel op scherp: "Er moet lijn komen, we deden maar lukraak wat dingen"

01-08-2022 11:03
26

Na een bijzonder slappe prestatie op het veld van KAS Eupen (2-1) is Club Brugge augustus ingedoken met een soort van crisissfeertje. Ook binnen de spelersgroep heerst onvrede over de pijnlijke nederlaag. Hans Vanaken probeert zijn ploeggenoten én trainer op scherp te zetten met enkele weloverwogen woorden.

In eerste instantie verweet de tweevoudige Gouden Schoen zichzelf en zijn ploegmaats een gebrekkige wedstrijdmentaliteit. "We verdedigden niet scherp genoeg, waren onvoldoende gefocust. We misten op alle vlakken scherpte", spuwde Vanaken zijn gal bij SporzaDe enige die op niveau acteerde, was doelman Simon Mignolet. "Natuurlijk moeten er een aantal nieuwe jongens ingepast worden, maar dat mocht nu geen excuus zijn."

Het viel op dat Eupen veel snediger voor de dag kwam dan het bezoek uit Brugge. Daar had Vanaken een verklaring voor. "Iedereen wil van ons winnen omdat we drie keer op een rij kampioen waren. Je zag dat verschil tegen Eupen - ze hadden meer honger en veroverden elke tweede bal", analyseerde hij. Vanaken hoopt dan ook dat de nederlaag als 'wake-up-call' dienst kan doen.

Ook de technische staf moet echter in de spiegel kijken, meent de spelverdeler. "Er moet een bepaalde lijn komen over hoe we onze tegenstander pijn kunnen doen. We deden maar lukraak wat dingen in de tweede helft en waren te gehaast", lijkt hij kritiek te uiten op de tactische aanpak van Carl Hoefkens. Het mag duidelijk zijn: Club Brugge heeft nog flink wat werk voor de boeg.