Belhocine vindt ademruimte ondanks lastige omstandigheden: Rode kaart terecht

Belhocine vindt ademruimte ondanks lastige omstandigheden: "Rode kaart terecht"

01-08-2022 10:49
1

Voor KV Kortrijk, en in het bijzonder trainer Karim Belhocine, was het duel op het veld van RFC Seraing al meteen eentje met het mes op de keel. Ondanks een vroege rode kaart slaagden De Kerels erin om de drie punten te veroveren: 0-1. Daardoor heeft Belhocine zichzelf weer wat meer ademruimte verschaft.

Bij KVK zat er op speeldag twee al behoorlijk wat druk op de ketel. In het hele kalenderjaar 2022 was de club er immers nog maar één keer in geslaagd om een wedstrijd tot een winnend einde te brengen. Daar kwam op Seraing verandering in, hoewel de uitsluiting van Amine Benchaib in de eerste helft de uitdaging nog wat verzwaarde. "Het was een terechte rode kaart voor Benchaib", geeft Belhocine aan bij Het Nieuwsblad.

Met een mannetje minder moest Kortrijk vooral mikken op de omschakeling. Dat lukte uiteindelijk ook. "Onze spelers hebben in deze match bewezen dat ze over veel lef en wil beschikken. Ondanks de moeilijke week die we hebben gehad en de gebeurtenissen van tijdens de wedstrijd, zijn ze toch zeer gefocust gebleven. Daar ben ik heel blij mee", deelt Belhocine een compliment uit aan zijn spelersgroep.

Volgende zaterdag mag KVK bevestigen dat deze driepunter geen toevalstreffer was. Dan komt Sint-Truiden over de vloer, dat in haar eerste twee wedstrijden twee keer gelijk speelde.