Union stoomt zich in nieuw decor voor op duel met Rangers, Machida sluit weer aan

Union stoomt zich in nieuw decor voor op duel met Rangers, Machida sluit weer aan

01-08-2022 10:32

Nog één keer slapen vooraleer er een magisch moment aanbreekt voor al wie Union Saint-Gilloise een warm hart toedraagt. Voor het eerst sinds mensheugenis treedt de traditieclub immers weer aan op Europees niveau, meteen in de voorrondes van de Champions League zelfs. Tegen de Glasgow Rangers zullen de fans de befaamde hymne evenwel niet kunnen aanhoren in het eigen Dudenpark, maar wel aan Den Dreef. Daar moeten ook de spelers even aan wennen.

Maandagvoormiddag stond voor de troepen van Karel Geraerts al een oefenstonde op het programma in het stadion van Oud-Heverlee Leuven. Dat zal het decor vormen voor de CL-voorrondematch(en?) van Union, aangezien het eigen Joseph Mariënstadion niet voldoet aan de strenge UEFA-voorschriften. Het kan dan ook geen kwaad voor de spelers om hun tijdelijke thuisbasis op voorhand eens te ontdekken, zoals te zien valt op beelden van La Dernière Heure.

Die krant heeft ook een medische update over de beschikbare spelerskern. Trainer Geraerts hoeft niet te rekenen op de geblesseerde Dennis Eckert en Ismaël Kandouss. Zowel de aanvaller als de verdediger waren vorige vrijdag ook al afwezig tegen Sporting Charleroi (1-0). Toch valt er ook goed nieuws te melden. Koki Machida trainde namelijk voor het eerst weer mee na zijn fysieke euvels. Mogelijk kan hij de achterhoede versterken tegen Rangers.