Spijkerhard verdict: Tissoudali heeft kruisband wel degelijk gescheurd en mist WK

Spijkerhard verdict: Tissoudali heeft kruisband wel degelijk gescheurd en mist WK

01-08-2022 10:17 Laatste update: 10:25
34

Hij had het zelf al voorvoeld en die vrees is jammer genoeg werkelijkheid geworden: Tarik Tissoudali heeft wel degelijk zijn kruisband gescheurd. Dat betekent dat de smaakmaker van KAA Gent de komende zes maanden in de lappenmand zal liggen. Het WK in Qatar ziet hij zo door zijn neus geboord.

Zowel Tissoudali zelf als Gent bevestigen het nieuws via hun sociale media. Afgelopen zaterdag, in het thuisduel met Sint-Truiden (1-1), greep de aanvaller na nog geen half uur met een pijnlijke grimas naar zijn rechterknie. Tissoudali moest naar de kant en verklaarde in zijn post-match-interview al dat hij vreesde voor een zware blessure. Onderzoek heeft nu uitgewezen dat dat inderdaad het geval is.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @tissoudali14

Tissoudali heeft de kruisband in zijn rechterknie gescheurd, waardoor er een operatie en zes maanden revalidatie wacht. In eerste instantie is dat een fikse streep door zijn persoonlijke rekening. De voorbije maanden was de dribbelaar uitgegroeid tot een belangrijke kracht bij het Marokkaanse elftal, waarmee hij dus hoogstwaarschijnlijk aan de slag zou gaan op het WK in Qatar. Die droom moet hij nu uit zijn hoofd zetten.

Ook op clubniveau had Tissoudali grote ambities. Mogelijk zat er deze zomer nog een toptransfer in na zijn boerenjaar van vorig seizoen. Mocht hij toch in Gent gebleven zijn, wilde hij met De Buffalo's voor de titel spelen. Nu zal Tissoudali zijn ploeggenoten ten vroegste in de lente van 2023 weer kunnen helpen.