De Ketelaere wordt duurste JPL-exportproduct, top-negen verkocht voor 20+ miljoen

De Ketelaere wordt duurste JPL-exportproduct, top-negen verkocht voor 20+ miljoen

01-08-2022 10:00 Laatste update: 01-08-2022 10:00
22

Als alles naar wens verloopt, legt Charles De Ketelaere maandag en dinsdag succesvolle medische proeven af bij AC Milan, waarna de laatste punten en komma's definitief worden aangebracht aan zijn prestigieuze transfer. Naar verluidt ontvangt Club Brugge een bedrag dat kan oplopen tot 35 miljoen euro. Daarmee kroont De Ketelaere zich meteen tot primus van de Jupiler-Pro-League-klas!

Normaal gezien zou de transfersaga rond De Ketelaere deze week tot een (goed) einde moeten komen. Zonder verdere euvels ontvangt Club Brugge straks een monsterbedrag voor haar talentvolle goudhaantje. Nooit eerder kreeg een Belgische club zoveel geld in het laatje voor een verkochte speler. Als klap op de vuurpijl zou Blauw-Zwart ook nog een mooi doorverkooppercentage bedongen hebben, zodat het later nog eens langs de kassa kan passeren.

De financiële overeenkomst tussen Club en Milan doet denken aan die rond Jonathan David, de vorige duurste vogel uit onze competitie. Ook Lille OSC haalde namelijk een bonussysteem boven om de Canadees uit de JPL weg te lokken, en voornamelijk om Ivan De Witte en Michel Louwagie te overtuigen. De vaste transfersom van 27 miljoen euro werd op die manier al snel opgekrikt naar (minstens) 32 miljoen. 

Een blik op de verdere top-tien leert dat vooral de laatste jaren geregeld torenhoge bedragen naar de JPL stromen. Verrassend is die conclusie uiteraard niet, gezien de blijvende financiële ontwikkeling van het voetbal. Enkel ex-Rode Duivel Marouane Fellaini vormt de uitzondering, want hij is de enige transfer van langer dan tien jaar geleden die nog in de top-tien prijkt. Niet toevallig zijn het vooral RSC Anderlecht, Club Brugge en KRC Genk die af en toe voor grof geld weten te verkopen. Als De Ketelaere zich straks bovenaan nestelt, wordt hij de negende speler die de magische grens van de 20 miljoen euro overschrijdt.

Top-tien van duurste uitgaande transfers in de JPL
1. Charles De Ketelaere (?) : 32 miljoen + bonussen tot 35 miljoen
2. Jonathan David (Gent --> Lille): 27 miljoen + bonussen tot 32 miljoen
3. Jérémy Doku (Anderlecht --> Stade Rennes): 26 miljoen
4. Wesley Moraes (Club Brugge --> Aston Villa): 25 miljoen
5. Youri Tielemans (Anderlecht --> AS Monaco): 25 miljoen
6. Odilon Kossounou (Club Brugge --> Bayer Leverkusen): 23 miljoen
7. Sander Berge (KRC Genk --> Sheffield United): 23 miljoen
8. Victor Osimhen (Sporting Charleroi --> Lille): 22,4 miljoen
9. Marouane Fellaini (Standard --> Everton FC): 21,76 miljoen
10. Aleksandar Mitrovic (Anderlecht --> Newcastle United): 18,5 miljoen

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie