'Ronaldo verlaat Old Trafford direct na wissel, Man United wil niet reageren'

'Ronaldo verlaat Old Trafford direct na wissel, Man United wil niet reageren'

01-08-2022 07:20
7

Cristiano Ronaldo heeft na zijn rentree bij Manchester United opnieuw voor onrust gezorgd. De Portugese superster speelde 45 minuten in een oefenwedstrijd tegen Rayo Vallecano, waarna hij al voor het laatste fluitsignaal huiswaarts zou zijn gekeerd.

Het is geen geheim meer dat Ronaldo deze zomer graag wil vertrekken bij Manchester United. De aanvaller miste de eerste weken van de voorbereiding vanwege 'privéomstandigheden', maar tegen Rayo stond hij weer op het veld. In de rust werd Ronaldo gewisseld, waarna hij snel uit Old Trafford vertrok. Volgens The Guardian werd de routinier nog voor het einde van de wedstrijd buiten het stadion gefotografeerd.

Het is onduidelijk of Ronaldo toestemming had van manager Erik ten Hag om eerder te vertrekken. Manchester United is daarnaar gevraagd, maar de club kon geen duidelijkheid verschaffen. Enkele dagen voor het duel met Rayo, kondigde Ronaldo ook al aan dat hij zou spelen in die wedstrijd. 'On sunday, the king plays', schreef hij op Instagram. Het is nog niet duidelijk of Ronaldo disciplinair geschorst wordt door Ten Hag.

Voor de oefenwedstrijd zei Ten Hag al dat Ronaldo qua fitheid 'absoluut nog niet op het niveau van de rest van de selectie zit'. Toch staat de eerste Premier League-wedstrijd van The Red Devils over een week al op het programma. Dan is Brighton & Hove Albion de tegenstander.