Messi, Neymar en Ramos schitteren: PSG pakt eerste prijs van het seizoen

31-07-2022 21:59

Paris Saint-Germain heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. In de strijd om de Franse Supercup won de ploeg van trainer Christophe Galtier met 4-0 van FC Nantes. Lionel Messi, Neymar en Sergio Ramos maakten allemaal fraaie treffers.

Voor PSG en Nantes was de Supercups-strijd de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. PSG was vorig jaar kampioen, Nantes won de beker. De wedstrijd werd gespeeld in Qatar en na 22 minuten stond het al 1-0. Messi kreeg de bal met een gelukje voor zijn voeten, dribbelde om doelman Alban Lafont heen en rondde daarna koelbloedig af: 1-0.

Dat leek ook de stand te worden die bij rust op het scorebord zou staan, maar Neymar verdubbelde de marge vlak voor de pauze. De Braziliaan schoot vanuit een vrije trap fraai de 2-0 binnen in de korte hoek.

In de tweede helft bleef PSG ook oppermachtig. De 3-0 kwam na een klein half uur spelen op naam van Ramos, die met een fraai hakje scoorde. Daarna was ook het laatste sprankje hoop vervlogen bij Nantes. De ploeg wilde de wedstrijd uitspelen, maar in de 81ste minuut kreeg Jean-Charles Castelletto nog rood voor een overtreding op Neymar.

De dertigjarige aanvaller mocht daardoor ook aanleggen voor een strafschop. Neymar nam zijn aanloop tergend langzaam en prikte de bal rustig in de rechterhoek. Daarmee bepaalde hij de einduitslag op 4-0. PSG heeft de eerste prijs van het seizoen nu binnen: de Franse grootmacht mag een elfde Franse Supercup aan zijn prijzenkast toevoegen.