Moedig Essevee kan niet verrassen, Antwerp behoudt maximum van de punten

31-07-2022 22:50
18

Royal Antwerp FC heeft zich na amper twee speeldagen al aan de leiding gezet in ons land. Het had genoeg aan een 1-0 zege tegen Zulte Waregem om samen met Oud-Heverlee Leuven als enige ploegen het maximum van de punten te behouden.

Na de Europese plaatsing voor de volgende ronde kon Antwerp met veel vertrouwen Zulte Waregem ontvangen. The Great Old was ook de favoriet om de punten te pakken, maar Essevee bleek geen simpele tegenstander te zijn.

De bezoekers waren ook als eerste gevaarlijk en kwamen via Jelle Vossen dicht bij het openingsdoelpunt. De spits kopte echter op de paal. Aan de overzijde moest ook Sammy Bossut zich tonen bij enkele mogelijkheden voor Antwerp.

We kregen uiteindelijk een bijzonder evenwichtige, maar ook leuke eerste helft om naar te kijken. Veel kansen aan beide kanten, maar het écht grote gevaar en de doelpunten bleven uit.

De tweede helft begon ook bijzonder pittig, met vooral een Antwerp dat op zoek ging naar dat openingsdoelpunt. Via onder andere Balikwisha en Michael Frey kwam dat doelpunt er ook bijna, maar zij wisten de goed keepende Bossut niet te verslaan.

Dat doelpunt leek er maar niet te gaan komen, maar twintig minuten voor tijd was het dan toch zover. Na een goede actie van Vines bediende de Amerikaan de losgelopen Balikwisha, die de bal maar voorbij Bossut had te tikken: 1-0.

Antwerp dus op weg naar winst. Op de koop toe kreeg Zulte Waregem nog een rode kaart, waardoor het voor de bezoekers wel heel moeilijk werd om nog tot scoren te komen. Dat doelpunt kwam er ook niet meer, het bleef 1-0.