LIVE-discussie: Seraing en Kortrijk betwisten nu al duel met druk op de ketel

LIVE-discussie: Seraing en Kortrijk betwisten nu al duel met druk op de ketel

31-07-2022 18:22

Voor RFC Seraing en KV Kortrijk zou de tweede speeldag meteen al een schakelpunt kunnen zijn in hun seizoen. Uiteraard is de Jupiler Pro League nog maar pas op gang geschoten, maar in beide kampen staat er al redelijk wat druk op de ketel. De opstellingen zijn intussen bekend.

Thuisploeg Seraing wordt als degradatiekandidaat nummer één getipt. Niet fijn, zeker niet in een jaargang waarin liefst drie clubs rechtstreeks naar Eerste Klasse B zakken. Na de 2-0-nederlaag bij SV Zulte Waregem voert José Jeunechamps meteen enkele veranderingen door. Zo komt voorin Simon Elisor in het elftal. De 23-jarige Fransman maakt zijn debuut voor Les Métallos.

Ook in Kortrijk heerst al de nodige dosis stress. Vooral Karim Belhocine lijkt te moeten zweten, want in 2022 is zijn elftal simpelweg dramatisch bezig. Slechts één keer slaagde KVK er dit kalenderjaar in om een wedstrijd winnend af te sluiten. Daar moet tegen Seraing absoluut verandering in komen, anders zou het degradatiespook nu al kunnen opdoemen boven het Guldensporenstadion. Belhocine kan alvast een beroep doen op Dorian Dessoleil. De huurling van Royal Antwerp FC is er voor het eerst bij en verschijnt onmiddellijk aan de aftrap.