Peeters zorgt voor stunt bij Eupen: Er was meer drang bij ons

Peeters zorgt voor stunt bij Eupen: "Er was meer drang bij ons"

31-07-2022 18:44 Laatste update: 18:59
4

KAS Eupen heeft voor een stunt gezorgd op de tweede speeldag van de Jupiler Pro League. Niet alleen klopte het titelverdediger Club Brugge met 2-1, dat deed het bovendien ook nog eens met overtuigend voetbal. Stef Peeters kon niet anders dan glunderen na afloop van de partij.

Peeters zag een verdiende overwinning voor zijn ploeg. "We hebben het hen moeilijk gemaakt door onze agressiviteit. Er was meer drang bij ons. Dan zie je dat er veel mogelijk is", deelt de middenvelder een pluim uit aan de inzet van zijn ploeggenoten. Bij Club spatte de overtuiging er wat minder van af. "Mentaal is het voor ons een voordeel, terwijl het voor Club Brugge een beetje een verplicht nummer is", beseft Peeters. "Als het dan niet van het begin goed gaat, kan het hier in Eupen heel moeilijk worden."

Ook op speeldag één had Eupen al een goede indruk nagelaten, hoewel het toen met 3-1 verloor bij Sporting Charleroi. "Het grote verschil met vorige week is dat er vandaag wél geloof was in onszelf. De overtuiging was er veel meer", vergelijkt Peeters. "Dat is voor deze ploeg heel belangrijk. Dit kan een boost geven, dat hebben we ook vorig jaar gezien. Met drie rechtstreekse zakkers is het voor veel ploegen nagelbijten. Dan kan zo'n overwinning wel deugd doen", besluit hij lachend.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie