Twee goals incasseren is al niet goed, en dan moet ik er nog aantal uit halen

"Twee goals incasseren is al niet goed, en dan moet ik er nog aantal uit halen"

31-07-2022 18:07
23

Club Brugge heeft de smaak van de nederlaag weer leren kennen. Na de Supercup-triomf op KAA Gent (1-0) en de zege op de openingsspeeldag tegen KRC Genk (3-2) ging de titelhouder op het veld van een scherp KAS Eupen de boot in: 2-1. Die score had zelfs hoger kunnen oplopen, ware het niet dat een sterke Simon Mignolet zijn slappe defensie enkele keren gepast ter hulp schoot.

In zijn reactie na de partij kon de doelman niet bepaald om de zwakke prestatie van zijn ploeggenoten heen. "We speelden een slechte wedstrijd en zijn vooral heel erg slecht begonnen", zuchtte Mignolet voor de camera's van Eleven Sports. "Als je 1-0 en 2-1 achter komt, wordt het een moeilijke wedstrijd. Dat weten we altijd hier in Eupen, op een klein veld met heel veel duels. De tweede helft hebben we zelfs tegen tien man de kansen niet bij elkaar kunnen voetballen. Heel zuur, maar dit is een verdiende zege voor Eupen."

Na de rode prent voor Gary Magnée mocht Club zelfs nog een half uur tegen tien Panda's voetballen, maar ook daarin speelde het nauwelijks iets klaar. "Het is 2-1 en zij vechten voor hun leven", legt Mignolet uit hoe dat te verklaren valt. "Zij gooien alles achteruit, met iedereen in de box. Dan is het sowieso niet gemakkelijk voetballen. We hebben niet de kansen gecreëerd om aanspraak te maken op een doelpunt, enkel wat halve voorzetten. Zo is het heel erg moeilijk om de ban te breken. Als we de 2-2 maken, gaan we er misschien wel over."

Vooral op verdedigend vlak lijkt Club voorlopig (nog) niet op punt te staan. Dat beseft een doelman uiteraard als geen ander. "Twee doelpunten incasseren is al niet goed en dan moet ik er nog een aantal uit halen", is Mignolet streng. "Daar ben ik zelf ook niet blij mee. Dat moet snel veranderen, want als Club Brugge moet je ervoor zorgen dat je niet te veel doelpunten tegenkrijgt. Dat moeten we zeker meepakken en daaraan werken."