Bayern zoekt geen spits meer na sterk optreden Mané: En hebben Zirkzee nog

Bayern zoekt geen spits meer na sterk optreden Mané: "En hebben Zirkzee nog"

31-07-2022 17:00

Bayern München is niet van plan om nog een extra spits aan te trekken na het vertrek van Robert Lewandowski. In de strijd om de Duitse Supercup tegen RB Leipzig maakte Sadio Mané indruk in de punt van de aanval, terwijl de beslissing van Der Rekordmeister ook goed nieuws lijkt voor Joshua Zirkzee.

Volgens Oliver Kahn is de komst van een nieuwe aanvalsleider niet nodig. "Je zag hoeveel mogelijkheden we voorin hebben, hoe we op verschillende momenten verrasten en wat voor ongelooflijk goede spelers we hebben. We hebben veel opties voorin", zegt de algemeen directeur tegen Kicker. Op de vraag of de discussie over de komst van een 'echte spits' in de prullenbak kan, is hij duidelijk. "Er is geen discussie."

Tegen Leipzig speelde Mané als valse spits, in zijn rug gesteund door Serge Gnabry, Thomas Müller en Jamal Musiala. Volgens Kahn past de speelwijze zonder echte spits prima bij Bayern. "Ja, we hebben nu sterk gespeeld. En het is niet alsof we geen opties hebben in onze selectie. Joshua Zirkzee is er nog, net als Eric Maxim Choupo-Moting. We hebben ook de jonge Mathys Tel, die ongelooflijk goed traint. We hebben opties."

Het is de vraag of Zirkzee nog mag vertrekken van de Duitse kampioen. De 21-jarige Nederlander, die op uitleenbasis bij RSC Anderlecht een sterke indruk naliet, ligt nog maar één jaar vast. Tegen Leipzig zat hij op de bank.