Straf basisdebuut El Khannous: Toen ik op veld kwam, was stress helemaal weg

Straf basisdebuut El Khannous: "Toen ik op veld kwam, was stress helemaal weg"

31-07-2022 16:02 Laatste update: 16:22
7

KRC Genk boekte tegen Standard Luik haar eerste zege van het nieuwe seizoen: 3-1. De basis voor die driepunter legde het in een sterk eerste half uur, waarin met Bilal El Khannous een jeugdproduct uitblonk. Voor de spelverdeler was het nochtans pas zijn allereerste basisplaats in zijn profcarrière.

Van plankenkoorts was weinig te merken bij El Khannous. De achttienjarige middenvelder pakte regelmatig uit met enkele vernuftige doorsteekpasses en was in de voorbereiding van twee doelpunten betrokken. "Tijdens de week hoorde ik dat ik ging starten en heb ik me dan ook goed voorbereid. Ik heb hard gewerkt vandaag en mezelf wel beloond. Er is altijd wat stress, maar wanneer ik op het veld kwam, was dat helemaal weg", reageert El Khannous na zijn basisdebuut bij Sporza.

Het viel op dat de technicus weinig zenuwen had eens hij in balbezit geraakte. "Ik heb veel vertrouwen in mezelf, dus ik dacht wel dat het ging lukken vandaag", beaamt hij. In de voorbereiding kreeg El Khannous ook al geregeld speelminuten van trainer Wouter Vrancken, die duidelijk gebruik wil maken van de goeie lichting beloften in Limburg.

Voor Genk waren de drie punten welgekomen, nadat het op de openingsspeeldag ondanks een knappe prestatie onderuit ging bij titelverdediger Club Brugge (3-2). "We hebben deze week heel goed gewerkt en we waren er klaar voor. Vorige week verloren we onverdiend, dus vandaag wilden we absoluut de drie punten pakken", geeft El Khannous nog aan.