Genk pakt eerste driepunter na sterke eerste helft tegen Standard

31-07-2022 15:23
61

KRC Genk heeft na de nederlaag tegen Club Brugge revanche kunnen nemen. In eigen huis wist het te overtuigen met een bijzonder vlotte zege tegen Standard, dat nog wacht op een eerste overwinning. Het werd 3-1.

Na een rumoerige week bij KRC Genk, met de blessure van Luca Oyen en het vertrek van Junya Ito, was het afwachten hoe de Limburgers voor de dag zouden komen tegen Standard? Het antwoord: goed. Ook Cyriel Dessers, die lijkt te onderhandelen over een transfer richting KRC Genk, kon overtuigen en Genk al na vijf minuten voetballen op voorsprong brengen.

Een antwoord van Standard kwam er niet. De Rouches eisten wel het balbezit op, maar de doelpunten waren voor KRC Genk. Na een nieuwe vloeiende aanval kwam de bal tot bij Trésor die in twee keer Bodart wist te verslaan. Een gemakkelijke voorsprong voor de Limburgers, die eigenlijk nog niet in de problemen kwamen.

Genk verdiende zo stilaan een derde doelpunt na ook kansen voor Heynen en Dessers, maar dat viel er niet aan de zijde van de Limburgers. Het waren de bezoekers uit Luik die het schitterende eerste half uur in de voetbalpartij wist te bekronen met een even schitterend doelpunt. En dat halve uur werd nog wat mooier na nog een strafschop voor Genk en uiteindelijk dus tóch dat derde doelpunt via de voet van Dessers.

Een schitterende eerste helft, die na het vierde doelpunt toch wat uitdoofde. Grote kansen kregen we niet meer te zien en het bleef bij de 3-1.

Ook in de tweede helft bleven de kansen voor Genk en was het wachten op die vierde treffer. Een eerste poging werd nog van de lijn gehaald. Die treffer kwam er niet en na een uur voetballen stond de 3-1 nog op het scorebord.

Voor Wouter Vrancken wel het moment om nieuweling Castro zijn eerste minuten te gunnen, terwijl bij Standard ook jonkies Noubi en Canak zich mochten tonen. Genk bleef echter makkelijk overeind en kende geen moeite om Standard het scoren te beletten. Ook een laatste kans van Dragus kon Vandevoordt niet passeren, terwijl Preciado nog de paal raakte voor KRC Genk. Het bleef 3-1.