OFFICIEEL: RB Leipzig breekt eigen transferrecord voor Raum van TSG Hoffenheim

OFFICIEEL: RB Leipzig breekt eigen transferrecord voor Raum van TSG Hoffenheim

31-07-2022 13:46

RB Leipzig heeft flink wat geld uitgegeven en haalt de Duitse vleugelverdediger David Raum weg bij TSG Hoffenheim. Raum kan inclusief bonussen de boeken in als de duurste aankoop ooit van RB Leipzig.

De Duitse bekerwinnaar betaalt volgens diverse Duitse media ruim 25 miljoen euro voor Raum. Dat bedrag kan via bonussen nog oplopen tot boven de dertig miljoen euro. In het verleden betaalde de club alleen voor André Silva (23 miljoen) en Dani Olmo (29 miljoen) soortgelijke bedragen. 

De 24-jarige Raum, die negen keer uitkwam voor het Duitse nationale elftal, moet bij Leipzig het waarschijnlijke vertrek van Angeliño opvangen. De voormalig linksback van onder meer NAC en PSV mag volgens BILD deze zomer op zoek naar een nieuwe club. De Duitse krant noemt Hoffenheim als nieuwe bestemming, al zou die transfer los staan van die van Raum. 

De nieuwe werkgever van Raum verloor zaterdag de eerste grote test van het nieuwe seizoen. In het duel om de Duitse Supercup maakten de club van trainer Domenico Tedesco en Bayern München er net als in Nederland een spektakelstuk van. Ook daar werd het 3-5.