Bayern München en RB Leipzig zorgen voor doelpuntenfestival in Duitse Supercup

Bayern München en RB Leipzig zorgen voor doelpuntenfestival in Duitse Supercup

30-07-2022 22:45

De Duitse editie van de Supercup is net zoals de Nederlandse editie uitgelopen op een spektakelstuk. Bayern München won zaterdag met 3-5 cijfers van RB Leipzig.

De spanning stond er van tevoren al flink op: Bayern plukte de laatste jaren Dayot Upamecano, Marcel Sabitzers én trainer Julian Nagelsmann weg uit Leipzig, terwijl de twee Duitse grootmachten deze zomer ook in gevecht zijn over Konrad Laimer.

Op het veld waren de verhoudingen ook duidelijk te zien: met groot machtsvertoon liep Bayern München, met alle Nederlandse nieuwkomers op de bank, over RB Leipzig heen. Bij rust stond het 3-0 door goals van Jamal Musiala, debutant Sadio Mané en Benjamin Pavarfd.

RB Leipzig hing knock-out in de touwen, maar vocht zich na rust knap terug in de wedstrijd. Na een uur spelen tekende Marcel Halstenberg voor de 1-3. Serge Gnabry bracht de marge vervolgens weer terug naar drie goals, gevolgd door de 2-4 én 3-4 van respectievelijk Christopher Nkunku en Dani Olmo.

Verder liet Bayern het niet meer komen. Leroy Sané maakte in de 98ste minuut aan alle onzekerheid een einde door de 3-5 te maken.