KAA Gent ziet Tissoudali uitvallen en geeft zege tegen STVV nog uit handen

30-07-2022 22:35 Laatste update: 22:40
49

Ook in de tweede wedstrijd van het seizoen heeft KAA Gent geen driepunter kunnen pakken. Het leek tegen de bezoekers van STVV op weg naar een overwinning, maar gaf die in het slot nog uit handen: 1-1.

Na het gelijkspel tegen Standard had KAA Gent nog iets recht te zetten. Voor eigen publiek probeerde het toch nog voor één keer in juli voor Gentse Feesten te zorgen. Na elf minuten voetballen was dat feestje al begonnen. Met zijn eerste voor KAA Gent opende Hugo Cuypers de score.

De beste kansen bleven uiteindelijk ook voor KAA Gent, dat STVV helemaal geen ruimte gaf om tot voetballen te komen. Hollerbach greep in en haalde Brüls al vroeg naar de kant, maar ook dat hielp de Kanaries niet. Na een half uur voetballen viel Tarik Tissoudali uit met een blessure. Een meevaller voor STVV.

Kort daarna wist een schicht van Konaté Gent-doelman Davy Roef bijna te verslaan, maar de goalie wist de poging nog uit doel te houden. Invaller Darko Lemajic raakte dan weer de lat voor KAA Gent. Een doelpunt viel er niet, waardoor het 1-0 bleef tot de rust.

Na de pauze ging STVV op zoek naar die gelijkmaker en deden de Limburgers hun best om tot kansen te komen. De Gentse defensie stond echter als een huis en gaf niets weg tegen de Kanaries. De Buffalo's wisten ook nog enkele kansen te creëren, al bleef het echt grote gevaar uit.

Een overwinning voor Gent leek in de maak, maar in het slot van de partij kwam daar dan toch verandering in. STVV bleef komen, zoeken en werd uiteindelijk ook beloond. In de 82e minuut kopte Hayashi de gelijkmaker in doel voor Gent. Zowel STVV als Gent kregen nog kleine kansjes op de winnende treffer, maar die bleef uit. 1-1.