Hazard is absoluut geen fan van de VAR: 'Ik zou het afschaffen, volledig'

Hazard is absoluut geen fan van de VAR: 'Ik zou het afschaffen, volledig'

31-07-2022 22:32
5

Niet iedereen is een fan van de Video Assistant Referee (VAR). Er zijn wel een paar tegenstanders van die nieuwigheid in de voetbalwereld en daar is Eden Hazard er één van.

Op het trainingskamp van Real Madrid kreeg Hazard bij ESPN de vraag wat hij aan het voetbal zou veranderen. De Rode Duivel had ook een antwoord klaar: de VAR. "Ik hou niet heel erg van die VAR. Ik zou het afschaffen, volledig", gaf Hazard aan.

De aanvaller is duidelijk geen fan en vindt de VAR dan ook overbodig. Volgens hem moet de scheidsrechter gewoon de beslissingen nemen, zelfs als die verkeerd zijn. "Ik vind dat fouten van de scheidsrechter bij het voetbal horen", aldus Hazard. "Maar omdat mensen constant reclameren is de VAR in het leven geroepen."

En volgens Hazard zorgt de VAR nog voor een groot minpunt voor de supporters én spelers. "Na een doelpunt ben je nu altijd wat aan het wachten. We missen een beetje die echte vreugde wanneer je een goal scoort omdat je altijd in je hoofd hebt dat er een VAR aanwezig is. Daarom zou ik het afschaffen", besluit hij.