Union-tegenstander Rangers ontsnapt aan blamage in seizoensopening

30-07-2022 19:30
1

Rangers FC is goed begonnen aan het nieuwe seizoen. Even leek de Champions League-tegenstander van Union tegen Livingston af te stevenen op een nederlaag, maar alsnog werd er gewonnen.

Coach Giovanni van Bronckhorst moest zonder aanvaller Joe Aribo, die onlangs naar Southampton vertrok en de naar Ajax vetrokken Calvin Bassey. In een matige eerste helft, met aanwinsten Antonio Colak, John Souttar en Tom Lawrence in de basis, kwam Rangers al na vijf minuten op achterstand.

Pas na rust konden de Schotten, die vorig seizoen de Europa League-finale verloren van Eintracht Frankfurt, een vuist maken. Het startsein voor de knappe comeback waren de wissels van Van Bronckhorst. De manager bracht Scott Arfield en James Sands in de ploeg. Vijf minuten later, in de 72e minuut, kopte arfield Rangers op 1-1. Slechts twee minuten later bepaalde Sands, de andere invaller, de eindstand op 1-2.

Met de overwinning op Livingston, dat vorig seizoen op een achtste plaats eindigde, staat Rangers in ieder geval een dag boven aartsrivaal Celtic. De kampioen van de afgelopen jaargang begint het seizoen zondag met een thuiswedstrijd tegen Aberdeen. Dinsdag nemen de Schotten het in Brussel op tegen Union. Een week later, op 9/08, volgt de terugwedstrijd.