Alderweireld heeft meteen reden tot vieren bij Antwerp: knappe mijlpaal bereikt

Alderweireld heeft meteen reden tot vieren bij Antwerp: knappe mijlpaal bereikt

30-07-2022 11:30

Een tweetal weken geleden geraakte de deal met Toby Alderweireld pas helemaal rond, maar intussen lijkt de ervaren Rode Duivel al helemaal ingeburgerd in het elftal van Mark van Bommel. Aan het begin van zijn avontuur op de Bosuil heeft de Antwerpenaar meteen reden om een stukje taart te eten en kaarsjes uit te blazen.

Alderweireld vierde donderdag namelijk zijn 500e officiële wedstrijd in clubverband. Het decor waarin hij dat huzarenstukje verwezenlijkte, het stadion van FC Drita in de tweede voorronde van de UEFA Conference League, staat in schril contrast met de geweldige stadions waarin de mandekker eerder aan de slag was. Vooral bij Ajax en Tottenham Hotspur bouwde Alderweireld een groot gedeelte van zijn loopbaan uit.

Voorlopig staan er slechts drie duels voor Antwerp op de teller, maar daar moeten er de komende drie jaar uiteraard nog een pak bijkomen. Tussendoor kwam Alderweireld overigens ook nog eens 121 keer uit voor de Rode Duivels. Zijn werken bij The Great Old zijn alvast uitstekend van start gegaan, met twee zeges en een gelijkspel én drie opeenvolgende clean sheets.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie