'Everton en Wolves grootste kanshebbers voor (definitieve?) overname Batshuayi'

'Everton en Wolves grootste kanshebbers voor (definitieve?) overname Batshuayi'

30-07-2022 10:00 Laatste update: 04-08-2022 17:44
3

Het is haast traditie in de zomermaanden, de onduidelijkheid over de toekomst van Michy Batshuayi. Ook anno 2022 is de spits weer op zoek naar een nieuwe club. Hoogstwaarschijnlijk wordt dat een definitieve overnemer. Nu duikt Everton FC op als meest recente gegadigde. 

Volgens de Turkse transferexpert Ekrem Konur bereidt Everton een ware transferinvasie voor bij Chelsea FC. Liefst drie spelers zouden The Toffees willen losweken op Stamford Bridge. Naast Ross Barkley (die eerder doorbrak bij Everton) en Billy Gilmour moet ook Batshuayi de overstap naar de Mersey maken. Onze landgenoot zou de club van extra scherpte in de zestien meter moeten voorzien.

Voor de 28-jarige Batshuayi zou Everton alweer zijn achtste werkgever kunnen worden. Doorbreken bij Chelsea zat er nooit echt in, terwijl hij in de Premier League ook uitkwam voor Crystal Palace, verspreid over twee periodes. Daarin maakte Batshuayi zeven competitietreffers. Voor het overige zocht de Rode Duivel zijn heil buiten de Britse landsgrenzen, onder meer bij Valencia CF en recent nog bij Besiktas. Bij die laatste club deed hij het eindelijk weer eens naar behoren, met veertien doelpunten in de Süper Lig.

Anders dan de voorbije jaren: ditmaal lijkt Batshuayi een definitieve transfer te zullen aangaan, en geen huurovereenkomst meer. Medio 2023 loopt hij namelijk uit zijn contract in Londen. Als Chelsea nog iets aan onze landgenoot wil verdienen, zal het dus deze zomer moeten gebeuren. Eerder was Batshuayi in gesprek met Basaksehir, maar die onderhandelingen lijken op niets uitgedraaid te zijn. Mogelijk heeft Everton meer overtuigingskracht.

Update 4/8: Sacha Tavolieri meldt nu dat Everton inderdaad geïnteresseerd is in een overname van Batshuayi, de club zit namelijk met een probleem in de voorhoede. Ook Wolves zoeken nog een spits, zij wegen hun keuzes momenteel af. Ook onder andere Paul Onuachu is in beeld. De entourage van Batshuayi zou het ten slotte niet erg vinden moest de spits nog eens verhuurd worden.