Silva wilde het liefst naar Anderlecht: Als je ziet wie hier is doorgebroken ...

Silva wilde het liefst naar Anderlecht: "Als je ziet wie hier is doorgebroken ..."

30 juli - 09:30 Laatste update: 09:36
8

RSC Anderlecht is weer op prijzenjacht en Fábio Silva moet daarbij helpen. De man van 40 miljoen stapte op uitleenbasis over van Wolverhampton Wanderers. Bij zijn debuut voor zijn nieuwe club, een korte invalbeurt, deed hij de netten meteen trillen tegen KV Oostende (2-0). Dat doet de fans natuurlijk enkel dromen van meer.

In een interview met Het Nieuwsblad geeft Silva aan dat hij erg gelukkig is met zijn keuze voor Brussel. "Toen ik hoorde dat een uitleenbeurt tot de mogelijkheden behoorde, was Anderlecht voor mij de eerste keuze", klinkt het opgetogen. Daar heeft de spits ook een logische verklaring voor. "Als je ziet wie hier allemaal is doorgebroken… De laatste jaren jongens als Zirkzee en Nmecha, maar in een verder verleden ook Lukaku en Dendoncker", somt Silva op. Die laatste gaf hem na enkele gesprekken bij Wolverhampton het beslissende zetje in de rug om voor Anderlecht te kiezen.

In het Lotto Park liggen de verwachtingen erg hoog. Het publiek snakt naar een nieuwe trofee. Silva moet één van de dragende krachten worden in dat verhaal. Zorgt dat niet voor stress? "De mensen geloven dat niet, maar ik voel oprecht geen druk. Druk voel je als je als vader je kinderen geen eten kan geven", bekijkt de Portugees het filosofisch.

Nochtans hangt er een kaartje van 40 miljoen rond zijn nek. Daar hecht Silva echter niet al te veel belang aan. "Ik probeer me niet te veel te focussen op dat bedrag. Ik heb Wolves nooit gezegd: Jullie moeten zo veel voor me betalen. Ze hebben dat bedrag betaald omdat zij dat wilden. Als ik op het veld sta, denk ik dus niet aan dat prijskaartje", besluit hij krachtig.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie