Union SG en Geraerts boeken zuinige thuiszege tegen Sporting Charleroi

29-07-2022 22:35
5

Union SG en Sporting Charleroi trapten speeldag 2 van de Jupiler Pro League op gang. De thuisploeg pakte de eerste driepunter van het seizoen: 1-0.

Union SG begon het felste aan de wedstrijd met een hoog tempo en enkele kleine kansen. De grootste mogelijkheid voor rust was echter voor Charleroi. Kayembe stond plots alleen en Moris verijdelde met een save de voorsprong van de uitploeg. De ruststand bleef bij 0-0.

In de tweede helft werd de ban gebroken. Sykes combineerde met Vanzeir en de knappe aanval belandde in doel: 1-0 voor de thuisploeg. Twintig minuten voor tijd moest Koffi met een prachtige redding uitpakken op een vrije trap van Teuma.

Charleroi kon geen vuist meer maken en zo bleef de eindstand bij 1-0. Union SG en Karel Geraerts pakken zo de eerste driepunter van het seizoen.