Barça-aankoop door Sevilla 'verkocht' aan Chelsea: 'Het was helemaal rond'

Barça-aankoop door Sevilla 'verkocht' aan Chelsea: 'Het was helemaal rond'

29-07-2022 19:44

Sevilla heeft Jules Koundé vorige week donderdag 'verkocht' aan Chelsea. Dat onthult technisch directeur Monchi. Uiteindelijk ging FC Barcelona aan de haal met de Franse verdediger.

Door twijfels bij Chelsea werd de deur geopend voor Barcelona, dat wél doorpakte. "De hele zomer hebben clubs interesse getoond, maar vorige week was alleen Chelsea over", begint Monchi in gesprek met Sevilla TV. "Donderdag is Koundé verkocht aan Chelsea. We hadden een mondelinge overeenkomst. Het was helemaal rond."

"Maar opeens kwam er twijfel", gaat de Sevilla-directeur verder. "Niet over de kwaliteiten van de speler, maar over zijn profiel. Toen kwam Barça in het weekend om de hoek kijken. Chelsea kreeg dat ook te horen, waardoor ze alsnog besloten door te pakken. De aanbieding van Barça was echter zo goed, dat Koundé daarheen wilde."

Barcelona betaalt zo'n 50 miljoen euro voor Koundé (23). Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 60 miljoen. De Fransman ondertekent na zijn medische keuring een vijfjarig contract.