'De Jong kan Barcelona toch verlaten, club denkt aan uitleenbeurt'

'De Jong kan Barcelona toch verlaten, club denkt aan uitleenbeurt'

29-07-2022 19:30
2

Opvallend nieuws van de Spaanse krant Sport: Frenkie de Jong verhuren is nu één van de opties voor FC Barcelona. Op die manier is de Catalaanse grootmacht één seizoen verlost van zijn salaris.

Barça probeert De Jong te verkopen, heeft een akkoord met Manchester United over een transfersom van 85 miljoen euro, maar de hoofdrolspeler weigert mee te werken. Hij houdt van de club en heeft bovendien nog bijna twintig miljoen aan salarissen tegoed. Om die reden kijkt de Barça-leiding naar alternatieven om tóch van De Jong af te komen.

Eén van de opties die het salarisprobleem voor volgend seizoen in één klap zou oplossen, is een tijdelijk vertrek uit Camp Nou. De Jong zou in dat geval naar een club worden gestuurd die hem - in tegenstelling tot Man United - wel aanspreekt. Sport noemt Bayern München en Chelsea.

Als De Jong verhuurd wordt, hoeft Barça een jaar geen salaris over te maken, kunnen aankopen als Robert Lewandowski, Raphinha en Jules Koundé ingeschreven worden voor de competitie én keert de Oranje-international na een jaar terug. Vanuit sportief oogpunt wil Barça de middenvelder immers helemaal niet kwijt. De Jong ligt nog vier jaar vast.