Geruchten over vertrek, maar Club Brugge-trainer Hoefkens blijft rekenen op Vormer

Geruchten over vertrek, maar Club Brugge-trainer Hoefkens blijft rekenen op Vormer

29-07-2022 16:16 Laatste update: 16:21
6

Het is nog maar de vraag of we Ruud Vormer nog vaak in het shirt van Club Brugge te zien gaan krijgen. Steeds luider klinkt het gerucht dat de Nederlander andere oorden opzoekt. Trainer Carl Hoefkens blijft alleszins wel rekenen op zijn kapitein.

Vormer begon de eerste twee wedstrijden wel in de basis, maar heeft met Casper Nielsen wel een stevige concurrent gekregen bij Club Brugge. De Nederlander zou dan ook weleens andere oorden kunnen opzoeken. Hoefkens wil Vormer echter nog niet afschrijven. "Het respect is enorm voor wat Ruud hier gepresteerd heeft en waarschijnlijk nog zal presteren", klonk het op zijn persconferentie.

De trainer van Club Brugge blijft dus duidelijk nog rekenen op Vormer, die nog een contract tot het einde van dit seizoen heeft bij de landskampioen. "Ruud heeft tijdens de voorbereiding exact gedaan wat we besproken hebben. En ook nu traint hij scherp", aldus Hoefkens.

Al beseft Hoefkens ook dat het voor Vormer moeilijk wordt om zich in de basis te werken. En dat zou nog voor een vertrek kunnen zorgen. "Het is is gewoon een concurrentiestrijd waarbij ik als coach keuzes moet maken. En het zou kunnen dat de keuze niet op Ruud valt. Maar dat is bij elke speler zo."