'Wijnaldum hard op weg naar Rome: Giallorossi willen gooi doen naar titel'

'Wijnaldum hard op weg naar Rome: Giallorossi willen gooi doen naar titel'

29-07-2022 13:44
3

Georginio Wijnaldum mag zich spoedig speler van AS Roma noemen. Dat de 31-jarige middenvelder spoedig aan de slag gaat in het Stadio Olimpico, lijdt volgens het Algemeen Dagblad eigenlijk geen twijfel.

Wijnaldum is overbodig bij Paris Saint-Germain, dat open staat voor een verhuur met een optie tot koop. Als de 86-voudig international van het Nederlands elftal een bepaald aantal wedstrijden speelt voor Roma, dan wordt de optie automatisch gelicht, stelt het AD.

Beide clubs steggelen alleen nog over het salaris van Wijnaldum, die in Parijs bijna negen miljoen euro per jaar verdient. Dat is de steenrijke Roma-eigenaar Dan Friedkin iets te gortig, al hoort dat ook bij het transferspel. Een deal laat vermoedelijk niet lang op zich wachten.

De Romeinen willen namelijk doorpakken na de Conference League-winst ten koste van Feyenoord. Met Wijnaldum en Paulo Dybala hoopt I Giallorossi weer eens mee te kunnen doen om de Italiaanse titel.

Wijnaldum hoopt zich bij Roma weer in de kijker te spelen bij Oranje. Eind september speelt Nederland zijn laatste interlands in aanloop naar het WK in Qatar.