Geraerts over terugkeer naar Charleroi: “Mijn profiel voldeed aan verwachtingen”

Geraerts over terugkeer naar Charleroi: “Mijn profiel voldeed aan verwachtingen”

29-07-2022 12:33 Laatste update: 12:04
1

Karel Geraerts speelt op vrijdagavond met Union Saint-Gilloise tegen Sporting Charleroi. Het is voor de coach van Union een terugkeer naar een oude club van hem. De kersverse trainer kijkt er alvast naar uit. 

Geraerts keert even terug in de tijd en vertelt over zijn tijd bij de Zebra’s. Hij herinnert zich dat het een transfer was die maar net doorging. Eentje die helemaal op het einde van de zomermercato in 2014 werd afgerond. “Sporting was op zoek naar een ervaren speler en mijn profiel voldeed aan hun verwachtingen”, vertelt Geraerts.

Hij was op het moment van de transfer 32 jaar oud, maar had er nog enorm veel zin in. “Het trok me zelfs aan (na drie jaar bij OHL te spelen)”, aldus de coach van Union. Ook het feit dat hij eerder voor de rivaal Standard had gespeeld gooide geen roet in het eten, ook de fans namen er vrede mee. “Ze wisten namelijk dat ik alles gaf op het veld”, besluit Geraerts. 

Union speelde haar eerste wedstrijd onder leiding van Geraerts gelijk tegen Sint Truiden VV. Volgende week dinsdag wacht de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen Rangers FC. Charleroi kon in haar eerste competitiewedstrijd wel overtuigen. Het won met 3-1 in eigen huis van Eupen