Laporta over De Jong: Hij wil blijven en wij willen dat hij blijft

Laporta over De Jong: "Hij wil blijven en wij willen dat hij blijft"

29-07-2022 10:15
3

FC Barcelona is deze zomer heel actief op de transfermarkt, maar om goedkeuring te krijgen van La Liga, moet Barça wel nog snijden in de salariskosten. Voorzitter Joan Laporta gaf toe dat het loon van Frenkie De Jong zwaar doorweegt in het salarishuis.

Barcelona haalde deze zomer al Raphinha, Robert Lewandowski, Jules Koundé, Franck Kessié en Andreas Christensen naar Camp Nou, en dat terwijl de club met financiële problemen kampt. Die transfers konden de Catalanen zich veroorloven door de verkoop van een deel van de tv-rechten voor zo'n half miljard euro. Tegelijkertijd moet de club nog wel zijn best doen om de aankopen in te schrijven voor La Liga, waardoor er met name druk wordt uitgeoefend op De Jong om in te leveren.

"Hij wil blijven en we willen dat hij blijft", vertelt Laporta in de Verenigde Staten over De Jong. "Dat is het belangrijkste. Maar het is ook duidelijk dat er een nieuwe salarisschaal is en dat alle spelers daar in moeten passen. We proberen spelers de situatie van de club te laten begrijpen. We moeten allemaal een bijdrage leveren. We gaan er alles aan doen om De Jong te laten blijven en we hopen dat de speler er ook alles aan doet om te kunnen blijven", aldus Laporta

T ijdens de coronacrisis leverde de 25-jarige middenvelder al veel salaris in, waardoor hij nu nog negentien miljoen euro zou moeten krijgen. De Jong, die op interesse van Manchester United kan rekenen, ligt nog tot medio 2026 vast in Camp Nou. Onder meer La Liga-baas Javier Tebas sprong al op de bres voor hem.

Laporta sprak ondanks de salarisproblemen duidelijke taal richting de Europese concurrentie. "Ik zou ze aanraden om wakker te worden, want Barça is terug", zei hij naar aanleiding van de kritiek van Bayern-trainer Julian Nagelsmann.