De Ketelaere stuurt zijn kat, maar Club Brugge kan weinig doen

De Ketelaere stuurt zijn kat, maar Club Brugge kan weinig doen

29-07-2022 08:16 Laatste update: 08:16
49

Charles De Ketelaere traint niet meer mee bij Club Brugge. Hij wil een transfer naar AC Milan afdwingen. Het Nieuwsblad ging te rade bij een advocaat sportrecht, die aangeeft dat Club weinig kan doen tegen deze tactiek. 

"In principe is elke werknemer volgens zijn arbeidsovereenkomst verplicht om arbeid uit te voeren", aldus die advocaat. "Uiteraard zijn er een aantal redenen waarom dat niet zou kunnen. Ziekte is daarvan de bekendste. Bij voetballers worden mentale klachten – transfersaga’s kunnen op een speler wegen – dan soms als oorzaak ingeroepen. De afwezigheid moet wel gestaafd worden met een bewijs, in de vorm van een ziekteattest."

De Ketelaere diende echter geen ziektebriefje in. "Dan kan Club Brugge beslissen om zijn speler niet te betalen voor de dagen waarop hij geen arbeid geleverd heeft. Al betwijfel ik of ze het zo ver zullen drijven. De Ketelaere kan ook – zoals elke werknemer – beslissen om zijn arbeidsovereenkomst te verbreken. De opzegvergoeding die daarmee gepaard gaat, zou vele malen lager liggen dan de transfersom die Club Brugge nu kan vangen. Dat weten ze bij Club ook."

Club Brugge en AC Milan raken het voorlopig niet eens over de transfersom voor De Ketelaere. De Ketelaere stelde voor om loon in te leveren, maar zelfs dat heeft (nog) niet voor een doorbraak gezorgd.