OFFICIEEL: Bayern-talent Richards kiest voor Engeland en wordt ploegmaat Benteke

OFFICIEEL: Bayern-talent Richards kiest voor Engeland en wordt ploegmaat Benteke

28-07-2022 21:16

Chris Richards heeft besloten om Bayern München te verlaten. De 22-jarige verdediger heeft gekozen voor speelminuten en zijn handtekening gezet bij Crystal Palace, de club van Christian Benteke.

De 22-jarige Richards, die zes interlands voor de Verenigde Staten achter zijn naam heeft staan, kost Palace ongeveer twaalf miljoen euro. Richards maakte op achttienjarige leeftijd zijn debuut voor Der Rekordmeister, dat hem kort daarvoor had opgepikt uit de jeugdopleiding van FC Dallas. Na anderhalf jaar te zijn uitgeleend aan Hoffenheim komt er nu een einde aan zijn dienstverband bij Bayern.

Richards dacht met het vertrek van Niklas Süle naar rivaal Borussia Dortmund nog even op kansen op speeltijd. Toen Bayern onlangs De Ligt aantrok van Juventus slonken die kansen echter meteen behoorlijk. Palace roerde zich deze transferperiode al eerder op de markt. Voor defensieve middenvelder Cheick Doucouré werd liefst 22 miljoen euro betaald aan RC Lens. 

Op vrijdag 5 augustus begint Palace, waar Benteke voor speelt, aan het Premier League-seizoen. In het eigen Selhurst Park is Arsenal dan de tegenstander.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s