OFFICIEEL: Barcelona betaalt miljoenen voor Sevilla-sterkhouder Koundé

OFFICIEEL: Barcelona betaalt miljoenen voor Sevilla-sterkhouder Koundé

28-07-2022 19:06
6

FC Barcelona heeft officieel melding gemaakt van de aanstaande transfer van Jules Koundé. Als de verdediger zijn medische keuring doorstaat en zijn handtekening zet, dan is de deal officieel. Naar verluidt betaalt Barça zestig miljoen euro voor Koundé.

De transfer van de Fransman hing al even in de lucht. Zo lekte uit dat Barça en Sevilla een principe-akkoord bereikten over de transfer. Nu is de move op een haar na rond. De clubs zijn inderdaad al akkoord, nu wachten de medische keuring en het tekenmoment.

Koundé leek eerst hard op weg te zijn naar Chelsea, maar Barcelona wist de transfer te kapen. Dat gebeurde eerder ook al bij Raphinha. Met Koundé heeft trainer Xavi nog een gewenste versterking voor de defensie binnen. Eerder kwam Andreas Christensen al transfervrij over van Chelsea.

In totaal speelde Koundé drie seizoenen bij Sevilla, dat hem voor 35 miljoen euro overnam van Girondins de Bordeaux. De club uit Andalusië maakt dus winst op de international die geboren is in Parijs. In Catalonië tekent Koundé een vijfjarig contract.