Qatar pakt uit met 'vreemde keuze': ze trekken nu al op trainingskamp voor WK

Qatar pakt uit met 'vreemde keuze': ze trekken nu al op trainingskamp voor WK

28-07-2022 17:02
3

De Rode Duivels zullen net als Oranje en andere deelnemers ongeveer een week voor de start van het WK bijeenkomen, maar bij Qatar pakken ze het net iets anders aan: het gastland gaat een trainingskamp van maar liefst een half jaar lang beleggen. Dat weet de BBC te melden.

Het trainingskamp van Qatar, dat zijn derde groepswedstrijd tegen Nederland speelt, is inmiddels al begonnen. Er zijn in totaal 27 spelers aanwezig. De selectie verbleef eerst in Spanje en trekt nu naar Oostenrijk, waar het wedstrijden tegen Marokko, Ghana en Jamaica zal spelen. De clubs uit de Qatarese competitie hebben pech: zij kunnen de komende maanden niet beschikken over de internationals uit hun eigen land. Qatar kan spelers die in het buitenland actief zijn echter niet zomaar wegnemen van hun clubs.

Een anonieme bron spreekt tegenover de BBC van een 'vreemde keuze'. "Het is moeilijk om zo lang bij elkaar te blijven. De spelers kunnen mentaal opgebrand raken en besluiten om het kamp te verlaten." De internationals van Qatar kunnen er echter wel voor kiezen om hun gezin mee te nemen of voor een paar dagen terug te keren naar hun geboorteland. "Anders wordt het een legerkamp. Dat is niet de mentaliteit van dit land."

Twintig jaar geleden deed Guus Hiddink iets soortgelijks, door de spelers van WK-organisator Zuid-Korea vijf maanden voor het eindtoernooi mee te nemen op trainingskamp. Dat pakte uiteindelijk goed uit: het Aziatische land schopte het tot de halve finale.