STVV reageert op afwezigheid Bauer: 'Respecteren mentale problemen, maar ...'

STVV reageert op afwezigheid Bauer: 'Respecteren mentale problemen, maar ...'

27-07-2022 22:00
1

Komt er een einde aan de samenwerking tussen Robert Bauer en STVV? De kans bestaat, want de speler stuurt sinds dinsdag enkel nog zijn kat naar Stayen. STVV reageert nu op de situatie. De Kanaries respecteren de wensen van Bauer, maar vragen wederzijds respect.  

Op de openingsspeeldag speelde Bauer met STVV nog tegen Union. Sinds dinsdag traint de Duitser evenwel niet meer bij de Kanaries. Hij aast op een transfer, maar STVV ziet dat momenteel nog niet zitten wegens de te lage aanbieding die het ontving op de verdediger. 'We hebben een bod ontvangen van een club uit het Midden-Oosten dat te laag was in vergelijking met de waarde van de speler', meldt STVV.

Bauer miste ook al een deel van de voorbereiding. Wegens privé-redenen ging hij niet mee op stage. STVV toonde destijds respect voor die beslissing en ook nu wil de club niet alle bruggen opblazen. 'De club heeft begrip voor de gezinssituatie van de speler en de noodzaak om dichter bij het Midden-Oosten te gaan wonen, maar er moet een eerlijke oplossing worden gevonden voor alle partijen.'

De speler trainde dinsdag niet mee met de groep. 'Door de mentale terugslag hiervan heeft Robert sinds dinsdag niet meer getraind. Als club respecteren we de mentale problemen van spelers, maar we verwachten ook dat spelers zich als professionals gedragen.'

STVV geeft Bauer (voorlopig) niet zijn zin. 'De speler staat nog steeds onder contract bij STVV en we verwachten dat hij dit respecteert. We blijven proberen om tot een overeenkomst te komen om deze zaak zo snel mogelijk op te lossen', aldus nog STVV.