OFFICIEEL: KV Oostende haalt doelman op bij Cardiff mét aankoopoptie

OFFICIEEL: KV Oostende haalt doelman op bij Cardiff mét aankoopoptie

27-07-2022 19:00
1

KV Oostende heeft de komst van doelman Dillon Phillips voorgesteld. De 27-jarige Engelsman komt op huurbasis over van Cardiff City. De kustclub heeft ook een aankoopoptie afgedwongen.

Phillips heeft veel ervaring in de Championship en League One en speelde in het verleden bij Charlton Athletic. Daar promoveerde hij van de League One naar de Championship en was hij een sterkhouder. Vervolgens verdiende hij een transfer naar reeksgenoot Cardiff.

Gauthier Ganaye is in de wolken met Phillips. “Dillon is een interessant profiel dat we al langere tijd volgden. Hij voetbalt goed mee en is een echte ‘shot stopper’, hij heeft met andere woorden zeer sterke reflexen op z’n lijn. Een extra doelman was nodig want op dit moment telden we met Guillaume Hubert slechts één senior doelman in onze groep.”

Er was aldus nog een doelman nodig bij KV Oostende. “Jordy Schelfhout is nog out en bovendien nog zeer jong dus nu hebben we met Guillaume en Dillon twee ervaren keepers en met Jordy en ook nog Richmond twee jonge gasten die nog veel progressie kunnen maken.”