OFFICIEEL: Anderlecht bevestigt opvallende move van Mykhaylichenko

OFFICIEEL: Anderlecht bevestigt opvallende move van Mykhaylichenko

27-07-2022 13:29 Laatste update: 17:55
11

Opvallend transfernieuws bij Anderlecht. Linksachter Bogdan Mykhaylichenko zou namelijk vertrekken naar Shakhtar Donetsk. In het door oorlog verscheurde Oekraïne gaat de competitie op 23 augustus van start.

In de afgelopen maanden zijn er heel wat spelers weggevlucht uit Oekraïne, maar Mykhaylichenko maakt volgens Het Laatste Nieuws de omgekeerde beweging. Het zou gaan om een uitleenbeurt met aankoopoptie. Voor de fans hoeft hij het niet te doen, want de competitie wordt in lege stadions gespeeld. 

Mykhaylichenko heeft nog een contract voor twee jaar bij Anderlecht, maar het was al snel duidelijk dat hij onder coach Felice Mazzu nauwelijks zou spelen. In totaal klokt Mykhaylichenko zo af op  wedstrijden voor Anderlecht. 

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelde Shakhtar dinsdag nog een oefenpartij tegen Ajax. Het verloor die met 3-1.

Update: RSC Anderlecht heeft de transfer van Bogdan Mykhaylichenko aangekondigd. De Oekraïner keert terug naar OekraÏne en gaat op huurbasis bij Shakhtar Donetsk spelen. Een opvallende move omdat het land nog steeds in oorlog zit met Rusland. Er is ook een aankoopoptie opgenomen.