Ronaldo meldt zich bij Manchester United voor gesprek met Ten Hag

Ronaldo meldt zich bij Manchester United voor gesprek met Ten Hag

26-07-2022 14:14
1

Cristiano Ronaldo heeft zich gemeld op het trainingscomplex van Manchester United. Samen met zaakwaarnemer Jorge Mendes gaat hij het gesprek aan met manager Erik ten Hag en directeur Richard Arnold.

Drie weken later dan de bedoeling was, arriveerde Ronaldo dinsdagmiddag op Carrington. Kort voor de eerste trainingsdag lekte uit dat de Portugese vedette wilde vertrekken, omdat Manchester United afgelopen seizoen op de zesde plaats eindigde en dus geen Champions League-ticket pakte. Ook kon het transferbeleid hem niet bekoren.

Ten Hag werd tijdens het trainingskamp in Thailand en Australië herhaaldelijk gevraagd naar de situatie en gaf telkens aan dat Ronaldo deel uitmaakt van zijn plannen en dus niet te koop staat. De officiële lezing voor de afwezigheid van de sterspeler, vorig seizoen topscorer met achttien Premier League-goals, was 'familieredenen'.

Tekst gaat door onder tweet

Dinsdag gaat Ten Hag in gesprek met Ronaldo over de toekomst van de Portugees. Ook Mendes en Arnold sluiten daarbij aan. Volgens Engelse media is ook Sir Alex Ferguson aanwezig. Hij haalde Ronaldo negentien jaar geleden naar Engeland en de twee onderhouden nog steeds een zeer warme band.

Ten Hag sprak in de aanloop naar zijn vuurdoop bij Manchester United al met Ronaldo. Toen bleek niet dat de Portugees een vertrekwens heeft. Zonder Ronaldo is United bezig aan een sterke voorbereiding met zeges op Liverpool (4-0), Melbourne Victory (4-1) en Crystal Palace (3-1). Alleen van Aston Villa werd niet gewonnen (2-2).