OFFICIEEL: Bayern slaat weer toe: 20 miljoen euro voor 'buitengewoon talent'

OFFICIEEL: Bayern slaat weer toe: 20 miljoen euro voor 'buitengewoon talent'

26-07-2022 14:01
1

Bayern München heeft na Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui en Sadio Mané weer een grote slag geslagen op de transfermarkt. Mathys Tel (17) komt over van Stade Rennes.

Bayern maakt twintig miljoen euro over naar Frankrijk. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot maximaal 28,5 miljoen euro. Tel heeft voor vijf seizoenen getekend in de Allianz Arena. Vorig seizoen kwam hij niet verder dan 88 speelminuten voor Rennes, maar Tel staat te boek als een absoluut megatalent.

"Mathys is één van de grootste talenten van Europa", reageert sportief directeur Hasan Salihamidzic op de clubsite. "Hi is een zeer snelle, technische en veelzijdige spits. Dit jaar werd hij als aanvoerder Europees kampioen met Frankrijk. Zijn volgende stappen gaat hij nu in München zetten. Daar zijn we trots op, want er waren veel clubs in de markt. Dit is een buitengewoon talent."

Op termijn moet Tel in de voetsporen treden van de naar FC Barcelona vertrokken Robert Lewandowski. Hij lijkt nu samen met routinier Eric Maxim Choupo-Moting (33) de stand-in van Mané te worden. De speelkansen van Joshua Zirkzee lijken definitief te vertroebelen.