Vossen en Defour getuigen over transfer CDK: “Het is allesbehalve prettig”

Vossen en Defour getuigen over transfer CDK: “Het is allesbehalve prettig”

26-07-2022 12:16 Laatste update: 12:24
9

Charles De Ketelaere van Club Brugge is ongetwijfeld de ‘talk of the town’. De aanvaller van Brugge kan rekenen op veel interesse vanuit heel Europa. Al die geruchten kunnen wel eens een impact nalaten op zo’n jonge knul. 

Voormalige internationals Steven Defour en Jelle Vossen kennen deze situatie maar al te goed. Ze geven hun kijk op de zaak in Het Nieuwsblad. Ook zij hebben een gelijkaardige situatie meegemaakt. Jong doorbreken en interesse van grote clubs, het is geen sinecure voor beloftevolle spelers. Zij moesten eerder ook geduldig afwachten of twee clubs al dan niet tot een akkoord zouden komen. 

Vossen getuigt. “Het is allesbehalve prettig”, klinkt het bij de spits. Hij speelde nog even samen met een jonge De Ketelaere en kent de Rode Duivel dan ook. Geen vat op de situatie hebben zou het lastigste zijn volgens Vossen. “Je weet dat er iets staat te gebeuren, maar je hebt geen enkele zekerheid of het zál gebeuren”, aldus Vossen. Toe hij KRC Genk verliet voor een sprong naar The Championship bij Middlesbrough sleepte het eerst ook een hele tijd aan.  Pas op de allerlaatste dag van de zomermercato was zijn transfer (uitleenbeurt) een feit. 

Ook Defour is ervaringsdeskundige. Hij getuigt over een transfer die in het water viel. Wat de uitkomst en de ervaring van De Ketelaere zal zijn is momenteel nog een vraagteken. “Ik heb ooit mijn zin niet gekregen”, vertelt Defour. “In 2014 liepen er onderhandelingen tussen Porto en PSV.” Het waren onderhandelingen die maar bleven duren. Van mei tot augustus bleef Defour in het ongewisse. Dat hakte er op in bij de voormalige Rode Duivel. “Dat is kut, hè. Uiteindelijk trok ik naar RSC Anderlecht”, besluit Defour.